بازدید 6195
محسنی اژه ای؛

باید با متعرضین به جان و مال مردم و بیت‌المال برخورد بازدارنده داشت / با شفافیت و دادگاه علنی بسیار موافقم

باید توجه داشت که همه قوا و دستگاه‌های حکومتی، از جمله قوه قضاییه باید ملتزم به قانون باشند و در حال حاضر قانون به ما اجازه این امر را نداده است. البته برخی اشخاص می‌گویند، اگر به مجلس برویم، این موارد را به قانون تبدیل می‌کنیم. ما در قوه قضاییه از این امر استقبال می‌کنیم و حتی پیشنهادهایی در برخی از این موضوعات داشتیم و داریم.
کد خبر: ۱۲۳۴۳۱۴
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۶ 27 April 2024

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای طی سخنانی در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت سالگرد شهادت استاد شهید مطهری، ضمن گرامیداشت ایام سالگرد شهادت علامه شهید مطهری و همچنین روز معلم اظهار کرد: شهید مطهری شخصیتی دارای ایده‌های نو و مکتب فکری و افکارش جهان‌شمول و مختص و قابلِ استفاده برای همه طبقات و قشرها بود. پدر من نیز که یک کشاورز روستایی بود، در محیط زندگی خود با وجود فقدان وسایل ارتباط جمعی، آثار شهید مطهری را تهیه و مطالعه کرده بود.

به گزارش «تابناک»؛ رئیس قوه قضاییه با تبیین و تشریح ابعاد شخصیتی و علمی شهید مطهری، گفت: شهید مطهری به معنای واقعی کلمه روشنفکر و عارف بود و در برابر مخالفین و کسانی که دارای نقطه‌نظرات متفاوت بودند، با سعه‌صدر و حُسن‌خلق رفتار می‌کرد و سعی داشت همه اَقوال را گوش کند، ولی در میدان مباحثه، جدی و قوی و زمان‌شناس و مخاطب‌شناس بود.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: شهید مطهری دردِ دین و مردم را داشت و این امر از ناحیه او منحصر به جغرافیای ایران نبود؛ شهید مطهری در مقطعی موضوعِ حمایت از فلسطین و مقابله با رژیم متجاوز و غاصب صهیونیستی را مطرح کرد که شاید هنوز چنین تفکری در جهان اسلام و در میان آزادی‌خواهان دنیا نُضج و استحکام نیافته بود.

باید با متعرضین به جان و مال مردم و بیت‌المالبرخورد بازدارنده داشت/ با شفافیت و دادگاه علنی بسیار موافقم

شهید مطهری نه خریدنی بود، نه نفوذپذیر

رییس عدلیه اظهار داشت: شهید مطهری با تحجر و خرافات و التقاط و انحراف، ستیز داشت و پهلوان میدان مبارزه با متحجرین، التقاطی‌ها و معاندین و مارکسیست‌ها بود و زمانی که دشمنان پی بردند توانایی رویارویی فکری و کلامی با شهید مطهری را ندارند، دست به ترور او زدند. در واقع دشمنان فهمیدند که مطهری علیه مطامع دنیوی آنهاست و خریدنی و قابل نفوذ نیست، لذا تنها راه را در ترور این شخصیت والامقام دیدند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای بیان داشت: امروز باید پاسدار ارزش‌هایی باشیم که شهید مطهری جان خود را در راه آن‌ها فدا کرد. ایشان در برابر انحراف و التقاط و تحجر و خرافات و ترویج ضدارزش‌ها، سینه سپر کرد و مجاهدانه به تبیین‌گری علیه این مقولات پرداخت. ما نیز امروز باید همین راه مستقیم را ادامه دهیم و اجازه ندهیم این امور مذموم در جامعه رواج یابند. بیش و پیش از همه، ما کارگزاران نظام در این راستا مسئولیت و وظیفه داریم و باید تدابیری اندیشیده شود که اندیشه‌های شهید مطهری در کلیه دستگاه‌های حکومتی، ساری و جاری گردد.

رئیس دستگاه قضا افزود: امروز یکی از مسائل مهم کشور و مردم ما، مقوله عفاف و حجاب است. شهید مطهری شخصیتی است که در این زمینه حرف برای گفتن دارد و نقطه‌نظراتش در این حوزه بسیار اثرگذار و راهگشاست؛ لذا باید از اندیشه شهید مطهری در این بخش استفاده تمام و کمال شود.

رئیس عدلیه در بخش دیگری از اظهاراتش تصریح کرد: باید توجه داشت که برخی مسائل نیازمند کار فرهنگی و اقناعی و تبیینی است و صرفاً نمی‌توان با رویکرد سلبی و امنیتی، در قبال آن‌ها عمل کرد. در عین حال باید توجه داشت که رویکرد سلبی هم در محل خودش باید به کار گرفته شود و در مواردی در پیش گرفتن چنین رویکردی نیز لازم است، اما چنانچه از مقولات فرهنگی و تبیینی در قبال برخی مسائل غفلت شود، کار ناقص می‌ماند و این نکته‌ای است که ما کارگزاران نظام همواره باید مدنظر قرار دهیم.

وی با اشاره به نقطه‌نظرات فقهی و حقوقی و قضایی شهید مطهری گفت: شهید مطهری در حوزه مقولات فقهی و حقوقی و قضایی نیز دارای تأملات و نقطه‌نظراتی بودند که متأسفانه کمتر به این مقوله پرداخته شده و شاید در این زمینه کوتاهی و غفلت از ما و شما اعضای ستاد بزرگداشت شهید مطهری بوده است؛ به هر حال ما آمادگی داریم که نماینده‌ای را برای عضویت در این ستاد معرفی کنیم و هر چه بیشتر از آرا و اندیشه‌های شهید مطهری برای پیشبرد امور خود وام بگیریم.

قاضی‌القضات در ادامه این نشست با اشاره به پیشنهاد مطرح از سوی «علی مطهری» مبنی بر به کارگیری مجازات «تشهیر» در قبال مرتکبان جرایم خشن، گفت: در ابتدا باید تاکید کنم که قوه قضاییه و شخصِ من با شفافیت و برگزاری دادگاه‌های علنی (به استثنای مواردی که قانون اساسی منع کرده است) کاملاً موافق هستیم. مجدانه معتقدیم که باید برخورد بازدارنده‌ای را در قبال متعرضین به جان و مال و عِرض مردم و بیت‌المال صورت داد؛ هرچند بر انجام اقدامات و برنامه‌های آموزشی و بازاجتماعی کردن مجرمین و محکومین تاکید داریم، بر این مقوله نیز اصرار داریم که نمی‌توان امنیت و آرامش مردم را رها کرد و اجازه داد هر کس هر کاری بکند.

وی تصریح کرد: یکی از اقدامات بازدارنده در قبال مجرمین، معرفی و شناساندن آن‌ها به جامعه به عنوان یک مجرم است؛ در اثر این اقدام، نوعی بازدارندگی در خودِ فردِ مجرم ایجاد می‌شود تا به سمت جرم و جنایت نرود و حتی خانواده او نیز به کمک جامعه و دستگاه‌های مسئول می‌آید. در عین حال باید توجه داشت که همه قوا و دستگاه‌های حکومتی از جمله قوه قضاییه باید ملتزم به قانون باشند و در حال حاضر قانون به ما اجازه این امر را نداده است. البته برخی اشخاص می‌گویند اگر به مجلس برویم، این موارد را به قانون تبدیل می‌کنیم. ما در قوه قضاییه از این امر استقبال می‌کنیم و حتی پیشنهادهایی در برخی از این موضوعات داشتیم و داریم. به هر روی تاکید می‌کنم، هر موردی که به قانون تبدیل شد قوه قضاییه ملتزم به انجام آن است.

رئیس دستگاه قضا افزود: نمی‌خواهم بگویم همه موارد، اما برخی موارد که برای جامعه مضر هستند، بر آن تاکید داریم که مرتکبین آن‌ها در زندان بمانند و به تناسب جرم‌شان و وفق قانون، مجازات سنگین‌تر شوند. البته افرادی نیز ممکن است فریب خورده باشند و اظهار ندامت کنند و حتی اگر به زندان بروند و یا در زندان بمانند نیز تبعات بدتری متوجه آن‌ها باشد، تاکید ما در این گونه موارد اِعمال ارفاقات قانونی است؛ اما تاکید مؤکد داریم عناصر اصلی که برای جامعه مضر هستند نباید مشمول ارفاق شوند.

رییس عدلیه با اشاره به مقوله سرعت در مجازات مجرمین بویژه مرتکبین جرایم خشن نیز گفت: ما صددرصد معتقد به لحاظ سرعت در مجازات مجرمین بویژه مرتکبین جرایم خشن هستیم؛ البته در مواردی برای اجرای این مهم، با محدودیت‌هایی به جهت نیرو و حتی زمان بندی‌های قانونی مواجهیم. باید تاکید کنم که در سندِ روزآمد‌شده‌ی تحول قضایی نیز برای برخی از این امور پیش‌بینی‌هایی شده است و سندِ مزبور این انعطاف و قابلیّت را برای اصلاح و تکمیل شدن نیز دارد، لذا بار دیگر از همه نقادان و صاحب‌نظران دعوت می‌کنیم که با مطالعه این سند، نقطه‌نظرات خود را در قبال آن ارائه کنند.

پیش از سخنان رییس دستگاه قضا ۱۲ نفر از مسئولان و دست‌اندرکاران ستاد بزرگداشت شهید مطهری، به بیان دیدگاه‌ها و نقطه نظرات خود پرداختند.

تور تابستان ۱۴۰۳
آموزشگاه آرایشگری مردانه
خرید چیلر
تبلیغات تابناک
اشتراک گذاری
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲۱
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۱۵
دوربینها را بازبینی کنید معلوم می شود چه کسانی هستند لازم به توضیح نیست.؟؟؟
پاسخ ها
نااشنا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۰ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
شما در حرف یدطولایی دارید وجز حرف وخطابه چیزی عاید این مردم بیچاره نمیشودوحساب کار شما با کرامل کاتبین است
چای دبش، زمینهای ازگل، و ....حتما باید علنی باشد
چرا افراد اختلاسگر را. محاکمه غیابی و در خارج کشور ترور نمی کنید. باور کنین اگه اولی به درک واصل میشد دومی جرات نمی کرد فرار کند به کانادا... اینها که به آخرت اعتقاد ندارند چه بکشی چه از ترس مرگ تو سوراخ موش قایم بشن ، هردو بهترین مجازات است. توروخدا نشر بدید.
با مفسدین و زمین خواران چه برخوردی قراره بشه ؟! ع
بسم الله از مفسدان اقتصادی و رانت خواران و شناخته شده ها شروع کنید
موافق بودن کافی نیست که صد البته محال هست
آقای رئیس،لطفا یه دادگاه علنی و شفاف برای باغ ازگل برگزار کنید.
جناب اژه ای در حال حاضر تورم بزرگ ترین تعرض را به بیت المال هست بفرمائید برای آن چه اقدامی کردید
فعلا که دزد ....زورگیر دارن تو خیابونا جولون میدن
با برخورد مومنانه جی؟؟
تابناک چرا هیچ چیز رو منتشر نمیکنی تو پیام های که ارسال شد نه بی احترامی بود نه خلاف واقع نه مغایر اخلاق وقانون خوب منتشر کن شاید یه اتفاق خوبی افتاد چرا همه چیز رو سانسور می کنی همین کارهارو کردین که الان نمیشه جلوی هیچ تخلفی رو گرفت .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۴ - ۱۴۰۳/۰۲/۰۹
افرین کمک کن تابناک شما خواننده زیاد دارید شاید مشکلی حل شد اوضاع خیلی خرابه
شما که هیچ چیز رو منتشر نمیکنید توی سایت تون یه قسمتی رو تعیین کنید برای انتشار پیشنهادات و انتقادات شاید اتفاق بدرد بخوری افتاد
اگر راست میگید؟برای شروع از پارکینکهای خودروسازان شروع کنید که هیچ خودروی در بازار ارایه نمیکنند تا خودرو گران شود.بسم الله شروع کنید.
برچسب منتخب
# اسرائیل # توماج صالحی # انتخابات # روز دختر # نمایشگاه کتاب
آخرین اخبار
وب گردی